De top 3 Podcasts voor succesvolle Software Sales Managers

Vergeleken met onze Amerikaanse vrienden is de Hollandse Sales cultuur redelijk mager. Een voorbeeld hiervan is dat het begrip “Podcasts” redelijk onbekend is hier. In Amerika worden er talloze Podcasts opgenomen waar Sales professionals en Sales Managers naar kunnen luisteren, om zichzelf verder te ontwikkelen in hun vakgebied.

Waarom luisteren naar Sales Podcasts?
Het is makkelijk. Waar een boek lezen best nog wat inspanning en concentratie van je kan vragen, is luisteren naar een Podcast eigenlijk best wel relaxt.
Het is toegankelijk. Je kunt Podcasts op je telefoon aanzetten, in de auto, tijdens een wandeling, tijdens het sporten, et cetera. Er zijn talloze momenten van 15 – 30 minuten die je nuttiger kan besteden door het luisteren naar een Sales podcast
Het is effectief. Het is bewezen dat mensen makkelijk dingen onthouden die aan hen verteld worden.
Het is nodig. Het Software Sales vak is een harde business, waarin veel ambitieuze Managers werken. Als jij niet bezig bent met je verdere ontwikkeling, zijn 10 andere concurrenten het wel.

Welke Podcasts zijn aan te raden?
Er zijn veel Podcasts te vinden op het internet die handig zijn voor Sales Managers. Veel mensen weten niet dat ze standaard hier een goede applicatie voor hebben op hun Iphone/Ipad. Je opent simpelweg de app op je telefoon, zoekt in de balk naar de Podcast(s) naar keuze en dan kun je er tegenaan. Als je een Android systeem hebt, lees dan hier hoe je naar Podcasts kunt luisteren.

The Advanced Selling Podcast: Sales Training – Leadership Coaching – B2B Sales-
Inmiddels al meer dan 443 Podcasts over allerlei interessante onderwerpen, die ongeveer 15-20 minuten per stuk duren. De “show” wordt gehost door twee ervaren Sales trainers die ruimte overlaten voor humor.
Salesman Podcast
Een veelzijdige Podcast waar iets meer de diepte wordt ingegaan met betrekking tot sommige onderwerpen. Er staan zo’n 250 bijdragen op, die gemiddeld zo’n 45 minuten duren. De host is een energiek type die voor elke aflevering een andere, interessante gast uitnodigt.
The Start-up chat with Steli and Hiten
Leuke en leerzame lessen voor Start-ups in de Software industrie. Gehost door doorgewinterde SaaS CEO’s die praten over onderwerpen zoals Sales Management, Marketing Management, Financiering en Recruitment.
Alvast veel luisterplezier. Ken je andere Podcasts of andere, handige manieren om jezelf als Sales Manager verder te ontwikkelen? Laat het graag weten via een reactie op dit bericht.